Foto20110215132205
 Plantenkwekerijen.be item10a

 

PEPINIERES

PROFESSIONNELLES

pas de vente privé - clickez ici

images1a
Home België Zoeken per categorie
Nederland Frankrijk Verenigd Koningrijk Duitsland Nieuws  Links Contact

VIDEO'S - Filroses

Clickez içi

INTERESSANTE ROZENLINKS :

Rozeninfo en foto's - alfabetisch geordend - klik hier

Snoeien van rozen : klik hier

Oude rozen - soorten en indeling : klik hier

Moderne rozen - soorten en indeling: klik hier

De rozenkeuze en absolute van favorieten van enkele rozenkwekers : klik hier

Rozenkwekerijen in België en Nederland : klik hier

Internationale Rozentuin in Kortrijk : klik hier

Internationale Rozentuin Coloma - Sint Pieters Leeuw : klik hier

Rozentuinen (te bezoeken) in België : klik hier

WEBSITES VAN ROZENVERENIGINGEN :

Rosa Belgica : Koninklijke Nationale Maatschappij 'De vrienden van de roos '

Rosica : Rozenclub opgericht onder impuls van wijlen Jef Orye

Nederlandse rozenvereniging - vereniging van Nederlandse rozenliefhebbers .

World federation of rose societies - overkoepelend orgaan van alle rozenverenigingen.

Rosa Gallica - Franse rozenvereniging

Royal National Rose Society - Engelse rozen vereniging

DE ROZENKEUZE VAN PHILIPPE BRASSINE ( FILROSES )

Er zijn meer dan 13.000 soorten rozen , dus kiezen wordt moeilijk en kiezen zal steeds een persoonlijke keuze blijven, maar het wiel kan je niet meer uitvinden en goede raad van plantenkenners en rozenkwekers kan een goede ruggesteun betekenen. We vroegen Philippe Brassine van Filroses naar zijn keuze en dit is het antwoord, hopelijk vindt u hier wat inspiratie voor de eigen tuin ! Op de kwekerij van Filroses vindt u een aanbod van meer dan 700 soorten rozen, oude rozen, Engelse rozen, bodembedekkende rozen, ramblers, liaanrozen ... - Open op vrijdag , zaterdag en zondag - www.filroses.com

PhilippeBrassineFilroses
Foto20110215132132

 

I. GEURENDE ROZEN

ROSA 'EMPREINTE'

Bijzondere rozenvariëteit door zijn grote bloemen in retro vorm, zijn bijzondere geur en zijn verbazingwekkende kleuren rood fluwelen paars en kleurbestendigheid in regen en volle zon. De dubbele bloemen openen zich als bedwelmende bekers, tevens een goede herbloeier.

 

ROSA 'GENTLE HERMIONE'

Mooie creatie van David Austin, van herkomst gerelateerd aan moschata hybriden, Krachtig geurende roos die goed bestand is tegen vorst, heel de zomer bloeit en een opmerkelijke weerstand tegen ziekten heeft. Kan zowel in borders als in pot of op terras gebruikt worden. Bedwelmend parfum, bolvormige knoppen, lichtroze rozen in bekervorm.

 

ROSA 'MURIEL ROBIN'

Krachtige rozenstruik, zeer rustiek maar toch elegant. Tooit zich het hele seizoen met bloemen met kroezige kroonbladeren die donkerpaars kleuren aan de randen en oud roze in het midden. Sterk geurende roos.

 

ROSA 'ANAPURNA'

De mooiste en meest geurende van alle witte rozen. Geschikt voor implanting achter een buxus haag langs de rand van borders en wandelpaden. Stevig, compact, erg gezond. Parfum van viooltjes, verdraagt half schaduw . Reeds 16 keer bekroond in internationale wedstrijden

 

ROSA 'VIOLETTE PARFUMEE' 

Enorm weelderig bloeiende roos, de rozenstruik is de ganse zomer overladen met intens geurende lavendel kleurige bloemen.

OUDE ROZEN

 

ROSA 'LA BELLE SULTANE' - Gallicaroos 1795

In juni produceert deze bijzondere Gallicaroos, gerafineerde enkelvoudige bloemen in roodpaarse kleur met een boeket van gouden meeldraden. Het is een elegante rozenstruik met fijne gladde takken , gezonde bladeren en krachtig groeiend. In rijke grond steeds groter dan 2m in hoogte en breedte

ROSA 'JENNY DUVAL' -1821 syn ' Jenny'

Deze oude gallicaroos is bijzonder wisselvallig van kleur, de kleur varieert van lichtroze, roze, violet en oud lavendel . Los gevulde bloemen met een hart vol gele meeldraden. Prettige en aangename geur, grijsgroene bladeren.

 

ROSA 'FIMBRIATA'- syn. ' Diantheflora' - struikroos - Morlet 1891

Oude Rugosa soort (1891) met mooie lichtroze bloemen en goed parfum. Doet het zowel goed in rijke gronden als op armere gronden. Goed winterhard en wanneer men de uitgebloeide bloemen wegknipt volgt nog een herbloei in de herfst .

ROSA 'STANWELL PERPETUAL'

is een oude fijn geurende rozensoort pimpinellifolia, gevonden als zaailing in een Britse cottagegarden in Stanwell ,met vermoedelijk als voorouders een damascener roos en rosa spinossisima (?). Licht roze tot witte bloemen, struik die het bovendien ook op arme zandgronden nog behoorlijk doet ! Soms nog een lichte herbloei in de herfst Mooie struik om in hagen te planten of in een 'wild' stukje van de tuin te plaatsen.

ROZEN DIE GOED VOORAAN IN DE BORDERS PASSEN

ROSA 'ASPIRIN ROSE' - Floribunda - Tantau 1997

Ideale roos voor het voorplan van de border, bekroond met ADR kwaliteitslabel ( Duitsland) Produceert van in de lente tot bij de eerste vorst onophoudelijk mooie witte bloemen die ontstaan uit bleekroze knoppen. Bijzonder makkelijke, zonder extra zorgen., te houden roos.Deze roos werd door de firma Bayer gekozen om de 100ste verjaardag van de asperine te vieren.

ROSA 'BLANCHE CASCADE' - Floribunda - Delbard 2000

Bijzondere rozelaar van Delbard, nog te weinig gekend en toch...hult zich een hele zomer in een echte waterval van parelwitte bloemen, soms licht roos gepoederd wat een fijn effect geeft. Kan ook prima als bodembedekkende roos gebruikt worden ! Zeer goed regenresistent !Doet het goed op zonnige plaatsen en ook in de half schaduw.

ROSA 'ASTRONOMIA'

Fabelachtige rozelaar die in alle stadia van een bijzondere schoonheid getuigt. Doorbloeiend met mooie enkelvoudige witroze bloemen en rode meeldraden.Compacte groeier en gaat goed samen met Engelse rozen en oude rozensoorten.

ROSA 'BURGUNDY ICE' - Polyantha 2003

Mutatie van Rosa 'Iceberg' , bloeit even uitbundig als zijn 'witte ouder' maar dan in een rijk bordeaux kleur met schitterende en opvallende meeldraden.

ROZEN DIE IN HET MIDDEN VAN DE BORDERS PASSEN

ROSA 'THE SHEPERDESS'

Krachtige rijkbloeiende en gezonde geurende roos. Maakt deel uit van de nieuwe generatie Engelse rozen van David Austin , makkelijk in cultivatie. Bekervormige bloemen: lichtroze van kleur met abrikoostint, goede doorbloeier.

ROSA 'BEL AMI' - Theehybride - Kordess 1985

Een van de mooiste Kordesrozen , met grote roze en pechekleurige bloemen , bij het verbloeien worden de bloemen iets rozer. Het is een krachtige en sterke plant met weinig doornen en een sterk opgaande groei. Rijkbloeiend en met een viooltjesgeur. Ook een goede snijbloem.

ROSA 'PASTELLA' - Tantau 2004 - Lage bossige heesterroos

De naam verwijst correct naar het hele gamma vlakke bloemen in lichtroze en abrikooskleur. De vele bloemboeketten zijn merkwaardig regen resistent, de struik is krachtig en gezond en kan de concurrentie met vaste planten makkelijk aan, ideaal voor de gemengde borders. Geurende roos en goede doorbloeier.

ROSA 'MUNSTEAD WOOD' - D. Austin 2007 - Struikroos - Engelse roos.

De gezonde en bijzonder ziekteresistente rozelaar van Austin beschikt over een prachtig kleurenpalet van donkerrood tot bijna paars, de bloemen verspreiden een heerlijk parfum en doen het ook goed als snijbloem.

ROSA 'MARIE LOUISE DREVON'

Ses remarquables églantines rose dragée sont la quintessence de la délicatesse et de l’élégance raffinée. Elles s’ornent de magnifiques étamines rose foncé et se renouvellent tout l’été.sur un arbuste de belles dimensions dont le feuillage ne connaît pas les maladies.

ROSA 'QUEEN OF SWEDEN'

Remarquable création d’Austin qui forme un arbuste étroit au port dressé,toujours net et frais. Il fleurit en continu de grosses roses au tendre coloris rose dragée qui résistent au grand soleil comme aux pluies. Demande très peu d’entretien.

ROSA 'LADY OF SHALOTT'

Ses fleurs ressemblent un peu à celles du célèbre Pat Austin dont elles adoptent le coloris cuivré mais l’arbuste est beaucoup plus vigoureux et le feuillage remarquablement sain et les floraisons plus généreuses.

 

ROZENSOORTEN DIE ACHTERAAN DE BORDERS PASSEN

ROSA 'THE GENEROUS GARDENER' - D. Austin 2002

Krachtige roos die snel een heester van wel 2 m hoog wordt, bijzonder geschikt voor achteraan in de border te plaatsen. Hij produceert de hele zomer grote witte bloemen die sterk geparfumeerd zijn , gezonde roos die weinig bijzonder onderhoud vraagt. Parfum met verwijzing naar oude rozen, muskus en mirrhe.

ROSA 'A SHROPSHIRE LAD'- D. Austin 1996

D’une vigueur exemplaire, il forme un petit arbre de 2m50 de haut et presque autant de large qui sera idÈal pour vos fonds de jardin. Toute la saison, garnit de quantitÈ de roses abricot p‚le aux senteurs de banane !

ROSA 'LEANDER' - D. Austin - 1982 - Heesterroos

'Leander' is een van de krachtigste Austin rozen, waar de laatste jaren veel hybriden uit ontstaan zijn . De koraalrode knoppen van deze fraaie heesterroos ontluiken tot bijna platte gevulde bloemen die eerst donker abrikooskleurig zijn en later verbloeien tot zalmroze, parelmoer en zelfs wit. Deze roos beschikt over grote middengroene (eerst bronskleurige) bladeren , tal van doornen en heel decoratieve bottels in de herfst en winter.

ROSA 'SPIRIT OF FREEDOM'- D. Austin 2002

Weinig bloemen, zelfs tussen de oude rozenvarieteiten kunnen met deze rozelaar rivaliseren. Hij bloeit immers op een schitterende wijze gedurende de volledige zomer en vormt heel snel een bijzonder attractief (voor alle zintuigen) onderdeel van de tuin, bijvoorbeeld achteraan in de border.

RosaEmpreinteDorieux2005Grandifloratiff
ROSAGENTLEHERMIONE
ROSAMURIELROBINtheehybride2005
Rosa 'Violette parfumée
RosaAnnapurnaTheehybride

Rosa 'Annapurna' - Hybrides de thé 2000

Rosa 'Muriel Robin'

Rosa 'Violette Parfumée

Rosa 'Empreinte' - Dorieux 2005

Rosa 'Gentle Hermione'

RosaLabelleSultanegallicaroos
RosaJennyDuvalGallicaroos
RosaFimbriataRugosa1891
stanwellperpetual

Rosa 'La belle Sultane'

Rosa 'Jenny Duval'

Rosa ' Fimbriata'

Rosa 'Stanwell Perpetual'

RosaAsperinRoseFloribunda1997
RosaBlancheCascade
RosaAstronomiaMeilland
RosaBurgundyIce
RosaTheSheperdess
RosaBelAmisynBremerStadmusikanten

Rosa 'Asperin Rose' Floribunda 1997

Rosa 'Blanche Cascade'

Rosa 'Astronomia' - Meilland

Rosa 'Burgundy Ice'

Rosa 'The Sheperdess'

Rosa 'Bel Ami' syn.' Bremer Stadtmusikanten'.

RosaPastellaTantau2004
RosaMuntsteadWood
RosaMarieLouiseDrevon
RosaQueenofSweden

Rosa 'Pastella' Tantau 2004

Rosa 'Munststead Wood'

Rosa 'Marie Louise Drevon'

Rosa ' Queen of Sweden'

RosaAShropshireLad1997Austin

Rosa 'A Shropshire Lad' - D. Austin 1997

RosaLeanderAustin1982

Rosa 'Leander' D. Austin 1982

RosaSpiritofFreedom

Rosa 'Spirit of Freedom'

BODEM BEDEKKENDE ROZEN

ROSA 'APFELBUTE' - 1990

Deze gezonde en mooie rozelaar kan op korte tijd 2m breedte omvatten en produceert gans de zomer mooie bloempjes die aan appelbloesems doen denken, vandaar de naam. Kan toegepast worden als bodembedekkende roos, maar eveneens als klimroos .

ROSA 'MAREVA'- syn. 'Flower Carpet Apple Blossom '

'Mareva' maakt deel uit van de 'Flower Carpet' groep , een groep bodembedekkende rozen , die een ganse zomer ontelbare bloemen in kleine boekketjes produceren. De kleur is meestal lichtroze en deblaadjes zien er steeds goed uit, niet nodig om te snoeien

ROZEN VOOR PERGOLAS

ROSA 'FRAU EVA SCHUBERT' - Tepelmann 1937 (Lambertiana hybride - afstamming van Rosa Rugosa )

Klimroos die zich als een liaanroos gedraagt maar niet invasief, vraagt weinig zorgen, mits tijdig knippen van uitgebloeide bloemen en wat extra voeding blijft deze roos een heel seizoen doorbloeien met goed gevulde rozen tot witte bloemen.

ROSA 'MORTIMER SACKLER'

Parfait pour les pergolas dans la mesure ou ses fleurs en forme de nénuphars se penchent vers le sol et exhalent un parfum divin. Très facile de culture, il remonte généreusement toute la saison.

ROSA 'THE WEGWOOD ROSE'

Cette nouveauté d’Austin rassemble de très nombreuses qualités. Un feuillage exemplaire de résistance aux maladies et des fleurs superbes et parfumées qui se renouvellent sans cesse du printemps aux premières gelées.

 

ROZEN VOOR ROZENBOGEN

ROSA 'SNOOW GOOSE'

Presque pas d’épines pour ce liane qui produit tout l’été de grands bouquets blancs Il a la particularité de fleurir à partir du sol et l’avantage de rester assez étroit.

ROSA 'LITTLE RAMBLER' :

Ses floraisons majestueuses font penser à celles des ramblers non remontants mais celui-ci à l’avantage de ne jamais se montrer envahissant et de refleurir tout l’été.

ROSA 'NARROW WATER': Gracieux grimpant qui forme des bouquets odorants rose nacré qui se renouvellent tout l’été. S’adapte aussi bien à la mi-ombre qu’au grand soleil. Très peu épineux.

 

ROZEN OM LANGS ZUILEN TE LATEN GROEIEN

ROSA 'PARC DE LA BELLE'

Parfait pour les colonnes car il a la capacité de fleurir de haut en bas et de refleurir sans cesse. Ses roses de grandeur moyenne sont d’un joli coloris rose pur et une forme de coupe.

ROSA 'GRACIOSA'

Un rosier étroit et donc très pratique pour garnir en hauteur des espaces limits. Nées d’un bouton pointu rose bonbon, les fleurs sont grandes et leur blancheur ne souffre pas des pluies.

ROSA 'SOURIRE D’ORCHIDEE'

floraisons abondantes de fleurs semi double d’un tendre rose diaphane. Il forme un petit grimpant très remontant ou un arbuste de fond de jardin de forme libre.

ROSA 'WALTZ'

Ses nombreuses petites fleurs blanches se renouvellent tout l’été et résistent impeccablement à la pluie. Le petite feuillage brillant fort sain participe à la beauté de la scène 

LIAANROZEN

ROSA 'CEPCOR'

C’est à ce jour le seul rosier rambler qui refleurit en automne. Ses bouquets ressemblent à ceux de Blush Noisette et son parfumés. Il atteint rapidement 7m et haut et davantage.

ROSA 'TREASURE TROVE'

Le plus joli rambler avec ses grands bouquets romantiques parfumés de couleur abricot tendre. Ses jeunes pousses acajou ajoutent à son attrait.

 

SOLITAIRE ROZEN

ROSA 'WILD ROVER'

Un port évasé, une grande vigueur, une floraison continue et des fleur élégantes de coloris violet pourpre avec de magnifiques bouquets d’étamines pour ce rosier dont la couleur dynamise les coins un peu éteints du jardin.

LANDSCHAPS ROZEN

ROSA 'ANGELA'

Une santé de fer et une floraison abondante continue rose soutenu pour cet arbuste allemand spectaculaire et très facile de culture.

DOUCEUR NORMANDE

Il forme rapidement un arbuste tout rond de 1m de haut et de large qui est couvert toute la saison de grands bouquets de couleur rose corail qui illuminent le jardin. Un rosier sans soucis.

 

KLIMROZEN OM LANGS MUREN TE LEIDEN

ROSA 'BLANC PIERRE DE RONSARD'

Une mutation blanche du célèbre Pierre de Ronsard, les bors des pétales sont verd‚très, il aime le soleil.

ROSA 'CREME DE LA CREME'

De grosses fleurs parfumées blanc crème se relaient toute la saison et elles sont insensibles aux pluies contrairement à de nombreux rosiers blanc. Rosier très sain qui préfère une situation ensoleillée.

ROSA 'BELLE DE SARDAIGNE'

Un vigoureux grimpant qui produit toute la saison des bouquets de fleurs rose lilas. Une variété fidèle de et de culture très facile.

ROSA 'MARTINE GUILLOT'

Vigueur, santé et parfum sont les atouts de ce rosier qui se garnit tout l’été d’opulentes fleurs blanches

ROSA 'PETIT BONHEUR'

Un charme fou avec ses très nombreuses petites fleurs roses froufroutantes,de couleurs rose tendre avec un petit coeur pistache, elles font penser à des mini roses anciennes et elles s’épanouissent toute la saison. Le feuillage vert tendre ne connaît pas les maladies.

ROSA 'VIOLETTE PARFUMEE' coloris étonnant, pourpre violet-mauve argenté. Belles grandes fleurs turbinées au puissant parfum de violette.

 

ROZEN VOOR IN POT

ROSA 'OPALIA'

Ce rosier produit de juin aux premières gelées des nuées de boutons pointus qui donnent naissances à de très nombreuses et jolies roses à l’odeur de pomme qui couvrent un arbuste à port rampant, touffu et compact. Petites Feuilles vert brillant insensibles aux maladies.

ROSA 'ANNA MARIA DE MONTRAVEL'

Les boutons rose tendre laissent éclater des bouquets de petites fleurs blanc pur qui se renouvellent tout l’été. Santé de fer et développement limité pour ce rosier romantique à souhait.

ROSA 'VENICE'

Des fleurs simples blanc pur soulignées par un merveilleux bouquet d’étamine rouge-orange, des floraisons répétées tout l’été et aucun entretien pour ce rosier Allemand primé du label ADR

ROZEN MET DECORATIEVE BOTTELS

ROSA 'KATHLEEN'

Il se cultive en arbuste ou en petit grimpants, ses fleurs simples et blanches sont intensément parfumées et produise ensuite de nombreux gros fruits orangés décoratifs tout l’hiver.

RosaApfelbute
RosaMarevabodembedekkenderoos

Rosa 'Apfelbute' - Bodembedekkende roos

Rosa 'Mareva' - Bodembedekkende roos

RosaFrauEvaShubert
RosaMortimerSacklerpergolarose

Rosa 'Frau Eva Shubert' - pergola roos

Rosa 'Mortimer Sackler' - pergolaroos

RosaTheWegwoodRoseDAustin2009
RosaSnowgooseliaanroos
RosaNarrowwaterNoisetteroos1883
RosaParcdelaBelleklimroos2005
RosaGraciosa2002klimroos
Rosa 'Sourire d'orchidée'
RosaWaltzklimroos2000
RosaCepcorklimroos2008
RosaTreasureTroveLiaanroos1977

Rosa 'Treasure Trove' - joli rambler avec bouquets parfumés

Rosa 'Waltz' - grimpant 2000

Rosa 'Cepcor' 2008

Rosa 'Graciosa' - grimpant 2002

Rosa 'Sourire d'Orchidée'

Rosa 'The Wegwood Rose ' Austin 2009

Rosa 'Snowgoose'

Rosa 'Narrow Water' -Rosier Noisette 1883

Rosa 'Parc de la belle' - grimpant 2005

JOURNEES DE PLANTES ET FOIRES
Koetsenhuis Foto20110215132205 item10a Verenigd Koningrijk