|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cynara Carduncullus- Kardoen : soms ingedeeld bij de vruchtgewassen samen met zijn ' zusje' de artisjok - maar meestal ingedeeld bij de bladgroenten, gezien de geblancheerde samengebonden bladeren een lekkernij zijn.
De Kardoen was reeds van in de Oudheid een zeer gewaardeerde groente, men at toen de geschraapte bladeren nadat deze ingelegd waren in zout water. De smaak van Kardoen is een kruising tussen artisjok en asperge, wordt nog steeds veel in de Mediterane keuken gebruikt.
De plant zelf is famillie van de samengesteldbloemigen , bij ons vaak als éénjarige gekweekt in meer Zuidelijk gelegen landen als tweejarige plant.
Zaaitijd : maand mei - Bloei tijd : 7 - 9 - Bloemkleur - paars ( distelachtig)
Hoogte : 1,5 - 2m - Grondsoort : goed losgemaakte diepe - stikstofrijke grond (plant heeft penwortel die in diepte gaat )
Tal van schitterende tuinen in binnen -en buitenland zetten ieder jaar hun deuren op voor de bezoekers