Plantenkwekerijen.be Koetsenhuis item10
images1a
Home België Kwekerijen zoeken per categorie
Nederland Frankrijk Verenigd Koningrijk Duitsland Links Contact
Terrasplanten -kuipplanten
Fruitbomen Eenjarigen Siergrassen
Planten foto's en info Sierheesters Vaste planten

Tijdens de opendeurdagen trekken de honderden soorten stam-en klimrozen bijzonder veel aandacht , maar ook de struikrozen (foto’s onder) worden nauwkeurig geinspecteerd. Kiezen uit meer dan 1000 rozencultivars is dan ook geen sinecure

Opendeurdagenjuni2013welkerooskiezen Opendeurdagenjuni2013karrengeladen2
Opendeurjuni2013Casteelsrozennamiddagveelvolk3 Opendeurjuni2013rozenveldveelmensen

Kiezen is geen sinecure, maar de handige karretjes zorgen er in ieder geval voor dat men rustig zijn favorieten kan verzamelen en op een makkelijke manier tot de wagen kan transporteren .

Opendeurdagenjuni2013AndreCasteelsaaninkom2
Opendeurdagenjuni2013Andreaaninkom Rozenjurering5Barthelweethetnietmeer
RozenjureringJingeLimAbrRammeloo

Aan de ingang wordt iedereen door de charmante gastheer hartelijk onthaald en op een glaasje schuimwijn, frisdrank of fruitsap getrakteerd, wat goede raad van Andre Casteels, alsook goede rozenmest krijg je er gratis bij.

Het laatste weekend van augustus staan er bij de rozenhappening op kwekerij Casteels niet alleen interessante gastexposanten met o.a. Clematis en bloembollen..., maar wordt er ook een internationaal rozenconcours voor amateur veredelaars gehouden . Foto links: Barthel van Riet (van tv programma 'Groenland') laat zich bij zijn jurering, assisteren door twee leden van de rozenvereniging foto rechts : geur is bij de jurering één van de bepalende factoren.., op de foto o.a. Jinge Lim (Tuinen van Eden ) en ir.Abraham Rammeloo ( directeur Arboretum van Kalmthout )

MOOIE TUINEN .BE

tal van schitterende tuinen in binnen -en buitenland zetten ieder jaar hun deuren op voor de bezoekers

meer informatie

TUIN - EN PLANTENBEURZEN IN

ROZENKWEKERIJ CASTEELS (Rozen)-Leliestraat 2 , 2580 te Putte - (Open van 6 maart tot 15 november , op donderdag, vrijdag en zaterdag)

Rozenkwekerij Casteels bevindt zich temidden een regio waar sinds vele jaren rozenveredeling - en rozenteelt beoefend wordt.

Meer dan 1000 rozensoorten in pot

Op hun 10.000 m2 grote rozenveld presenteren André en Magda Casteels , niet zonder enige fierheid , u meer dan 1000 verschillende rozenvariëteiten in pot . De collectie rozen is bijzonder gevarieerd, zowel oude klassiekers als nieuwe introducties worden met zorg opgekweekt.

Vanaf de maand mei zijn het de rozen die spreken, een explosie van bloemen en geuren komt je dan op het rozenveld tegemoet.Je treft er miniatuurrozen, minifloribunda rozen, polyantha rozen, grootbloemige rozen, heester rozen, engelse rozen, klimrozen, liaanrozen, stamrozen, treurrozen, oude rozen en générosa rozen. Het volledige aanbod en online catalogus vindt je hier

Opendeurdagen bij Casteelsrozen (7 en 8 juni 2014 en 30-31 augustus )

Iedere tweede weekend van juni en laaste weekend van augustus zijn er opendeurdagen, in augustus is dit ook gekoppeld aan een concours voor amateur rozenverdedelaars en rozenhappening met gast -exposanten. De catalogus die de geïnteresseerde bezoeker kan bekomen is zowel alfabetisch per soort als per locatie opgevat, dit betekent dat u ook onmiddelijk over een handige gids beschikt om de rozen op de kwekerij te localiseren.

Een goed voorbereide bezoeker aan de kwekerij is er twee waard !

Bezoek de kwekerij niet zonder enige voorbereiding, kijk even aandachtig in de eigen tuin, bekijk de grote en ligging van de bestaande of nieuw te komen rozenperken, aantal uren zon, oriëntatie, grondsoort, hou rekening met kleur van de omliggende rozen of andere beplanting, de structuur, bloemvormen , bloeiperiodes.... Laat u ook inspireren door de rozentuin op de kwekerij .

De persoonlijke rozenkeuze van Andre Casteels

Over geuren en kleuren valt niet te redetwisten, zo heeft eenieder van ons zijn eigen favorieten, we vroegen ook Andre Casteels naar een aantal van zijn favorieten : maak kennis met persoonlijke favoriete rozen van Andre Casteels

Openingsuren rozenkwekerij Casteels Rozen

De kwekerij is door het zachte weer uitzonderlijk open vanaf 6 maart tot 15 november , iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 9u tpt 17u

Casteels Rozen is ook present op tal van plantenbeurzen en evenementen, wie (tijdig) vooraf zijn bestelling doorgeeft kan deze rozen dan afhalen op het evenement van zijn keuze. Zie kalender beurzen en evenementen

Contact : Adres - Leliestraat 2 - 2580 Putte ( nabij Mechelen)- Telefoon: ++32 (0)15 75 69 20 - Fax: 015/ 75 41 95 - Mail: info@casteelsrozen.be - www.casteelsrozen.be

Opendeurdagenjuni2013nieuweserremensen
Opendeurdagenjuni2013karrengeladen
PrijsbronsCasteelsAndre2
TineenAndre

Van links naar rechts, Ivo Pauwels, Andre Casteels en graaf Renaud de Kerckhove van de tuindagen van Beervelde

Vanaf mei zijn het vooral de rozen die spreken , met hun subtiele kleuren en geuren , bloemvorm en structuur...

opendeurnonkelandre12juni06020
RosaXantippecloseup

Rosa 'Xantippe' : rijkelijk bloeiende roos met elegante enkelvoudige bloemen , zeer ziekteresistente roos , behaalde in Rome 2003 de gouden medaille, ontwikkeld door Best - Hoogte 60-70 cm , . plantafstand 40-60 cm , bloeiperiode : midden mei- tot laat in de herfst.

RosaCicerocloseup

Rosa 'Cicero', deze kleinbloemige patioroos heeft mooie en goedgevulde Oosters roze bloemen, is goed ziekteresistent en doorbloeiend tot diep in de herfst. Hoogte 40-50 cm, Plantafstand 36-40cm , rechtopgaande habitus, mooi in combinatie met Buxus.

OPENDEURDAGEN ROZENKWEKERIJ CASTEELS

30 en 31 AUGUSTUS van 9u30 tot 18u

Leliestraat 2 Putte - routebeschrijving

Opendeurdagenjuni2013veelvolkaanrozenmuur

NIEUWE WEBSITE de online catalogus met meer dan 1000 soorten rozen ontdek je op : rozenkopen.be

Rosa 'Schneeflocke'
Roos'Veilchenblau' 2
Rosaeeuwigepassie
RosaSweetBlondieVissers2008heesterrooscloseupvn

Rosa 'Schneeflocke' - infofiche

Rosa 'Veilchenblau' infofiche

Rosa 'Eeuwige Passie' infofiche

Rosa 'Sweet Blondie' infofiche

ROZEN IN DE KIJKER !

ONLINE CATALOGUS MET MEER DAN 1000 SOORTEN ROZEN

RosaCoco

MINIATUURROZEN

RosaAmberNectar

MINI- FLORIBUNDA

RoosGOldenTouch

BODEMBEDEKKENDE ROZEN

RoosWHiteKoster

KOSTER POLYANTHA ROZEN

RosaFellowshipFloribundaHarkness1992closeup

POLYANTHA ROZEN

RosaAshramTantau

GROOTBLOEMIGE ROZEN

RoosSchneeflocke

HEESTERROZEN

RosaEeuwigePassiecloseup

ENGELSE ROZEN

RosacaninaKieseklimroosparkroosKiese1910closeupduo

KLIMROZEN

RosaAlbertineBarbier1921Wichurianaklimrooscloseup

LIAANROZEN

RosaalbaQueenofDenmarkvncloseup

OUDE ROZEN

RosaBordureVermillonDelbard1990

STAMROZEN

BEE HAPPY
abeillefleurpomme

Laat je tuin zoemen ..kies voor bijenvriendelijke planten

en help mee om onze bijen te redden !!

Verenigd Koningrijk