item10
 Plantenkwekerijen.be Koetsenhuis
images1a
Home België Kwekerijen zoeken per categorie
Nederland Frankrijk Verenigd Koningrijk Duitsland Links Contact
Terrasplanten -kuipplanten
Fruitbomen Eenjarigen Siergrassen
Planten foto's en info Sierheesters Vaste planten

MOOIE TUINEN .BE

tal van schitterende tuinen in binnen -en buitenland zetten ieder jaar hun deuren op voor de bezoekers

meer informatie

Erica-carnea-in-soorten
PrunussubhirtellaAutumnalisRosea
RosaApricotNectarBoernerES1966FUSAVN
HydrangeaserrataBluebirdcloseupaugustusVN
CornuskousaClaudia15septVNNNmetvlinder
HybiscusOiseauBleuvn
acerjaponicum
MagnoliaDaphneVNCLoseup
ChoysiaternataAztecPearlbloeivn

De roos is ongetwijfeld de koningin der bloemen, er bestaan rozen voor elke toepassing - meer info over rozen

Hortensia's vragen bijzonder weinig onderhoud en geven maandenlang bloemenpracht, meer info over alle soorten

Cornus (Kornoelje) biedt niet alleen prachtige bloemen en mooie vruchten, maar vaak ook een mooie herfstkleur

Weinig planten beschikken over de bloeikracht van een Hibiscus, in volle zon of halfschaduw produceren ze van eind juli tot eind oktober een massa bloemen

De Acer (esdoorn) is de koning van de herfstverkleuringen, vanaf begin september spreiden ze een fabuleus kleurenpalet ten toon, enkel soms overtroffen door de Liquidambar (amberboom)

Magnolia's (beverboom, valse tulpenboom) bloeien magistraal op het naakte hout in de vroege lente, daarna volgen spectaculaire vruchten en schitterende herfstkleuren.

Choysia 's zijn niet alleen decoratieve groenblijvende planten, ze bloeien ook magistraal met een heerlijk parfum en worden niet voor niets ook 'Mexican orange blossom' genoemd.

 

Wintermooi met winterbloemen, wintergroene planten, decoratieve heesters - onze selectie 2015-2016

 

Wanneer mis je iets het meeste – als het er niet is en je er wel naar verlangt. Zoals nu naar een bloeiende tuin of wegbermen vol fluitenkruid, een overdadig paars, zondoorstoofd heidelandschap of één enkele, verrukkelijk geurende, versgeplukte roos. Dat is er ’s winters allemaal niet. De natuur houdt haar adem in, maar toch strooit ze nog met kleine juwelen. Om intens van te genieten: winterbloeiende vasteplanten zoals kerstrozen, viooltjes en winterakonieten. Maar er zijn ook meer winterbloeiende heesters dan de meeste mensen weten. Heesters die zich niets aantrekken van de kou en soms subtiel, maar vaak zelfs uitbundig hun bloemen openen. Daarop willen we hier graag de aandacht vestigen. Winterbloeiers zijn een rijk bezit!

 

Winterbloeiers, een paar kleurrijke suggesties

Hazelaars (Corylus) kent iedereen. Het zijn bomen of hoge struiken. Ook de kronkelhazelaar met zijn bizarre takken hoort erbij. De verschillende soorten en rassen bloeien met gele katjes die als kattenstaartjes bengelen in de wind en wolken stuifmeel afgeven. Voor iedere, normale, iets vochtige tuingrond.

Winterheide (diverse soorten Erica) is er in tientallen cultivars met rode, roze, witte, paarse en lila bloemkleuren. Bovendien wintergroen, zelfs geel blijvend loof komt voor.

De vroeg bloeiende Fuji-kers (Prunus incisa ‘Februari Pink’) bloeit met grote, roze bloemen en straks loopt zijn blad uit in een lichtoranje tint. Prachtig, zowel nu als straks. Een Japanse kers die Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ heet, kan de hele winter bloeien met halfgevulde, roze naar wit verblekende bloempjes. meer lezen over Prunus soorten

 

Kleurige en geurige winterbloeiers

Sneeuwballen (Viburnum) zijn er ook winterbloeiend. V. ◊ bodnantense ‘Dawn’ bloeit met geurende, roze bloemen aan kale takken. V. tinus (bijv. de mooie ‘Eve Price’) bloeit met schermen witte bloempjes tussen het blijvende, glanzende, groene blad en Viburnum tinus 'Spirit'

Toverhazelaars (Hamamelis) bloeien aan de kale takken. Hun spinachtige bloemen kunnen allerlei gele tinten hebben, maar ook bruin, oranje, rood of nog anders bloeien. En ze geuren verrukkelijk. Voor iets zure grond. De struiken kunnen wel 4 m hoog worden.

DÈ winterbloeier (zo heet hij echt) is Chimonanthus praecox (ook wel meloenboompje genoemd). Een tot 2,5 m hoge struik die aan z’n kale takken tijdens mooi winterweer zoet geurende, gele bloempjes met een paars hart laat uitlopen. Een juweel! Voor voedzame tuingrond.

Geurende struikkamperfoelie (Lonicera fragrantissima) bloeit nu met kruidig geurende witte tot lichtgele bloempjes. Voor voedzame, iets vochtig blijvende tuingrond.

Peperboompje (Daphne mezereum ‘Rubra’) heeft een rijke, zeer sterk geurende, roze bloei.

Hebben we u op een idee gebracht? Er is nog veel meer moois: kijk ook eens bij Sarcococca, heel vroeg bloeiende Rhododendron (incl. azalea’s; R. dauricum ‘Midwinter’ zegt genoeg), Garrya, Mahonia , Sycopsis enz. Stuk voor stuk prachtplanten.

 

Zo doen ze het en staan ze mooi

Veel winterbloeiers trekken het vocht uit hun bloemen terug zodra het gaat vriezen – dan stopt de bloei even – maar zodra de temperatuur weer hoger wordt, gaat dat vocht retour en bloeien ze weer vrolijk verder. Plant winterbloeiers op plekken waar u ze goed kunt zien (ook vanuit huis) en waar u ze in het langslopen kunt ruiken.

 

Tuintips voor februari

Er valt deze maand weinig doen in de tuin. Loop liever niet over plekken waar planten groeien. Vergeet de vogels niet. U kunt al wat snoeien (maar alleen tijdens vorstvrij weer) en bijv. klimop bijknippen. U kunt nu kalk strooien. Pas op dat groenblijvers niet verdrogen (tegen felle zon beschermen tijdens vorst).

Ontdek onze eigen selectie van bijzondere winterdecoratieve planten voor seizoen 2015-2016

 

Colour your Life

Kleur je leven, kleur je tuin. Met een tuin geef je zelf letterlijk en figuurlijk kleur aan je leven. Vanuit deze gedachte is www.colour-your-life.nl ontwikkeld. Colour your life vertelt over de sierwaarde van tuinplanten, maar ook over het nut van planten in de tuin. Praktische en sfeervolle informatie over tuinplanten, om te gebruiken in de eigen tuin. Colour your Life wordt gefinancierd met steun van de Europese Unie.

Bron : PPH

Erica carnea - winterheide

Prunus subhirtella autumnalis rosea

Viburnum-x-bodnantense-Dawn-Cambridge-Botgarden

Viburnum bodnantense 'Dawn' -sneeuwbal variëteit

Hamamelis-x-intermedia-Orange-Peel-closeup

Hamamelis x intermedia 'Orange Peel' - toverhazelaar

Mahonia-x-media-Charity-Mahonia-japonica-x-Mahonia-lomariiifolia

Mahonia x media 'Charity Mjaponica x M lomariiifolia

Winterbloeiende heesters koop je best bij sierheesterkwekerijen

* plantenwebshop.be

* sierheesterkwekerijen in Belgie

* sierheesterkwekerijen in Nederland

* sierheesterkwekerijen - groothandel- import- export : geen particuliere verkoop

* sierheesters online kopen bij plantenwebshops, via mail-order

TUIN - EN PLANTENBEURZEN IN

ONZE SELECTIE DECORATIEVE PLANTEN VOOR HET WINTERSEIZOEN 2015-2016

Verenigd Koningrijk